РІШЕННЯ ДЛЯ АНАЛІЗУ ШИРОКОГО ПЕРЕЛІКУ ЗАЛИШКОВИХ КІЛЬКОСТЕЙ ПЕСТИЦИДІВ В ХАРЧОВІЙ ПРОДУКЦІЇ

Україна – один з найбільших виробників зернових та олійних культур не тільки Європі, а й у світі. Це не тільки приносить прибуток країні, але й накладає певні зобов’язання з підтримання репутації надійного та добросовісного постачальника. Одним з параметрів, що впливає на оцінку якості нашої продукції є вміст пестицидів.
Важко уявити сучасне агропромислове підприємство, що не використовує засоби захисту рослин. Це добре для отримання врожаю, але може нести загрозу здоров’ю людей, що вживають продукти сільського господарства в їжу. Згідно законодавства багатьох країн, вміст пестицидів в харчовій продукції регулюється на державному рівні, і вся продукція, що імпортується в ці країни повинна перевірятись на показники безпеки, серед яких є також і пестициди.
Згідно, наприклад, європейського законодавства (постанова ЄС 396/2005), у харчових продуктах регулюється вміст понад 600 пестицидів. Всього найменувань по світу більше 1000 і в кожної країни перелік пестицидів відрізняється.
Проаналізувати зразки на кожну існуючу групу пестицидів дуже важко, довго і економічно недоцільно. Сучасні лабораторії для первинного аналізу харчових продуктів використовують скринінгові методи, що базуються на методі хромато-мас-спектрометрії. Такі методи дозволяють за один аналіз визначати наявність чи відсутність сотень компонентів, і дуже економлять час лабораторії та заощаджують кошти підприємства.

Детальніше тут:
Рішення для аналізу широкого переліку залишкових кількостей пестицидів в харчовій продукції